Pro Control heeft vanaf het begin de ene mijpaal na de andere bereikt. Wij danken ons succes aan onze keiharde inzet om meer dan alleen te voldoen aan de wensen en verwachtingen van onze klanten, een zeer laag personeelsverloop, een hoge dosis vaardigheden en ervaring, en de loyaliteit van onze klanten in Europa en daarbuiten.

Pro Control is in staat om de oplossing voor uw procesbesturingsprobleem te ontwerpen, te bouwen en te testen in een fractie van de tijd die grotere bedrijven daarvoor nodig hebben. Dit alles dankzij de vaardigheden van ons uitstekende team van engineers en een organisatiestructuur die snelle beslissingen mogelijk maakt.

Onze oplossing voor uw procesbesturing wordt grotendeels op maat ontworpen. Dat maakt uw nieuwe systeem makkelijk in gebruik en eenvoudig te onderhouden door uw eigen onderhoudsafdeling.

Bij projecten waarbij verschillende systemen met elkaar geïntegreerd moeten worden tot één systeem, is Pro Control uw moderator. Dan zorgt Pro Control voor de communicatie en uitwisseling tussen de verschillende leveranciers, zodat discussies tot het minimum beperkt blijven.

Rimco Visser
Managing Director
rimco.visser@pro-control.nl

Ger Bloem
Sales manager/Operationeel manager
ger.bloem@pro-control.nl

Robert Mathijssen
Accountmanager
robert.mathijssen@pro-control.nl

Pro Control Process Automation BV is een toonaangevend bedrijf op het gebied van meet- en regeltechniek en procesbesturing. Dit hebben wij bereikt door een professionele en flexibele organisatie op te bouwen waarin veiligheid, kwaliteit, klantgerichtheid en plezierig werken centraal staan. Dit betekent dat veiligheid voorop staat, dat de producten en diensten die we leveren, betrouwbaar zijn, en dat u kunt rekenen op de hoogste kwaliteit.

Het kantoor en de werkplaats van Pro Control, gunstig gelegen in De Rijp in Nederland, zijn het bruisende hart van ons bedrijf en het trotse resultaat van continue groei. Inzet, betrokkenheid, klantgerichtheid en vindingrijkheid hebben ons groot succes én de loyaliteit van onze klanten opgeleverd. Hieronder vindt u een paar voorbeelden van de vele mijlpalen die we onderweg hebben bereikt.

1995

Pro Control wordt opgericht door John de Jong, specialist in meet- en regeltechniek en eerder in dienst bij Shell Research Amsterdam.

1997

Pro Control wordt een preferred supplier van Premex Reactor AG. We ontwerpen en produceren nu de processystemen voor de Premex autoclaven.

2002

Pro Control breidt zijn technische kennis verder uit: Rimco Visser wordt de nieuwe Technisch Directeur.

2005

Pro Control wordt partner van Integrated Lab Solutions GmbH (ILS) en groeit uit tot hun exclusieve PCS-ontwerper en bouwer van hun labscale, benchscale en pilotscale onderzoeksinstallaties.

2005

Door de groei van ons bedrijf hebben we een groter kantoor nodig. Pro Control verhuist naar Wormerveer en verdubbelt het aantal vierkante meters.

2009

De werkplaats voor het bouwen van de table top regelkasten voor de Premex autoclaven wordt te klein, en we hebben meer testruimte nodig. Dus verhuist Pro Control naar een groter pand in Purmerend.

2011

Hoe meer elektrische kasten, toestellen en machines Pro Control ontwerpt en bouwt, hoe meer ruimte er nodig is voor de interne testopstellingen. We verhuizen naar De Rijp.

2013

Hoewel ons veiligheidsbeleid altijd heeft voldaan aan de geldende eisen, is het toch aardig om dat formeel erkend te krijgen. Pro Control krijgt VCA-certificering.

2014

Pro Control wordt een Certified Alliance Partner van National Instruments.

2015

Na maandenlang ontwikkelen en testen, brengt Pro Control de allereerste modules van zijn exclusieve Dizanta batchsoftware op de markt. Het pakket wordt sindsdien continu uitgebreid. De Dizanta Suite bestaat intussen uit 5 modules.

2016

Pro Control breidt zijn activiteiten uit. We beperken ons niet alleen tot procesbeheersing in de R&D-omgeving, maar ook complexe systemen met optische en robottoepassingen komen in ons portfolio. Pro Control werkt hiervoor strategisch samen met Total Productivity in Broek op Langedijk.

Verklaring van Rimco Visser, directeur van Pro Control B.V.

Het langetermijnsucces van Pro Control berust op onze capaciteit om voortdurend de kwaliteit van onze diensten en producten te verbeteren zonder de veiligheid van mensen en de omgeving te schaden. Wij leggen nadruk op de menselijke gezondheid, operationele veiligheid, milieubescherming en kwaliteitsverhoging. Deze mentaliteit komt al onze klanten, werknemers, partners en aannemers ten goede.

Pro Control verlangt van alle werknemers (die allen in het bezit zijn van een VCA-certificaat) en aannemers een actieve inzet en verantwoording voor veilige omstandigheden voor werk en milieu. Het management heeft de leidinggevende rol in de communicatie rond, en implementatie en naleving van arbo-regelingen en -normen.

Wij zetten ons in voor:

 • de bescherming en het streven tot verbetering van gezondheid, veiligheid en bescherming van al onze mensen in alle situaties;
 • het uitbannen van enige vorm van niet-naleving van kwaliteitsnormen en het voorkomen van arbo-ongelukken;
 • het voldoen aan de opgestelde eisen van de klanten en doorlopende klanttevredenheid;
 • het vaststellen van kwaliteits- en arbodoelen, het meten van resultaten, het evalueren en verbeteren van processen, services en productkwaliteit middels een effectief managementsysteem;
 • de planning ten behoeve van, het reageren op, en het oplossen van enig noodgeval, crisis or bedrijfsonderbreking;
 • het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk door het voorkomen van vervuiling, het terugbrengen van het gebruik van natuurlijke bronnen en emissies, en het terugbrengen en hergebruik van afval;
 • het toepassen van onze technische vaardigheden op alle arbo-aspecten tijdens het ontwerp en de uitvoering van onze services en producten;
 • open communicatie met partijen om hen bewust te maken van ons arbo-beleid en onze normen, methoden en prestaties.
 • de verbetering van onze prestaties ten aanzien van vraagstukken die van belang zijn voor onze klanten, werknemers, partners en aannemers en te maken hebben met het milieu op aarde en waarop we effect kunnen hebben, en het delen van onze kennis omtrent succesvolle arbo-programma’s en initiatieven.
  Dit beleid zal regelmatig worden geëvalueerd om ervoor te zorgen dat het van toepassing blijft. De verplichtingen die wij ons hier opleggen zijn een aanvulling op onze basisverplichting om te voldoen aan alle geldende wet- en regelgeving. Tezamen zijn ze van het allergrootste belang voor ons succes, omdat ze ons in staat stellen om systematisch de kans op negatieve gevolgen voor de klant te minimaliseren en toegevoegde waarde te creëren voor onze partners en klanten.
Rimco Visser Directeur, Pro Control B.V.

Werken bij Pro Control

Actief in het ontwerpen en ontwikkelen van procesbesturingssystemen voor bench scale, lab scale, pilot scale en pilotinstallaties, biedt Pro Control als werkgever uitdagende loopbanen, concurrerende primaire en secundaire werkomstandigheden, erkenning en een dynamische, autonome werkomgeving voor getalenteerde mensen die graag actief betrokken zijn bij complexe meet- en regeltechnische projecten.

Pro Control heeft momenteel de volgende vacatures:

Technisch Accountmanager – Fulltime

Download PDF

Projectmanager Automation – Fulltime

Download PDF

Projectleider Automation – Fulltime

Download PDF

Software Engineer Automation – Fulltime

Download PDF