Pro Control heeft vanaf het begin de ene mijpaal na de andere bereikt. Wij danken ons succes aan onze keiharde inzet om meer dan alleen te voldoen aan de wensen en verwachtingen van onze klanten, een zeer laag personeelsverloop, een hoge dosis vaardigheden en ervaring, en de loyaliteit van onze klanten in Europa en daarbuiten.

Pro Control is in staat om de oplossing voor uw procesbesturingsprobleem te ontwerpen, te bouwen en te testen in een fractie van de tijd die grotere bedrijven daarvoor nodig hebben. Dit alles dankzij de vaardigheden van ons uitstekende team van engineers en een organisatiestructuur die snelle beslissingen mogelijk maakt.

Onze oplossing voor uw procesbesturing wordt grotendeels op maat ontworpen. Dat maakt uw nieuwe systeem makkelijk in gebruik en eenvoudig te onderhouden door uw eigen onderhoudsafdeling.

Bij projecten waarbij verschillende systemen met elkaar geïntegreerd moeten worden tot één systeem, is Pro Control uw moderator. Dan zorgt Pro Control voor de communicatie en uitwisseling tussen de verschillende leveranciers, zodat discussies tot het minimum beperkt blijven.

Rimco Visser
Managing Director
rimco.visser@pro-control.nl

Ger Bloem
Sales manager/Operationeel manager
ger.bloem@pro-control.nl

Robert Mathijssen
Accountmanager
robert.mathijssen@pro-control.nl

Pro Control Process Automation BV is een toonaangevend bedrijf op het gebied van meet- en regeltechniek en procesbesturing. Dit hebben wij bereikt door een professionele en flexibele organisatie op te bouwen waarin veiligheid, kwaliteit, klantgerichtheid en plezierig werken centraal staan. Dit betekent dat veiligheid voorop staat, dat de producten en diensten die we leveren, betrouwbaar zijn, en dat u kunt rekenen op de hoogste kwaliteit.

Het kantoor en de werkplaats van Pro Control, gunstig gelegen in De Rijp in Nederland, zijn het bruisende hart van ons bedrijf en het trotse resultaat van continue groei. Inzet, betrokkenheid, klantgerichtheid en vindingrijkheid hebben ons groot succes én de loyaliteit van onze klanten opgeleverd. Hieronder vindt u een paar voorbeelden van de vele mijlpalen die we onderweg hebben bereikt.

1995

Pro Control wordt opgericht door John de Jong, specialist in meet- en regeltechniek en eerder in dienst bij Shell Research Amsterdam.

1997

Pro Control wordt een preferred supplier van Premex Reactor AG. We ontwerpen en produceren nu de processystemen voor de Premex autoclaven.

2002

Pro Control breidt zijn technische kennis verder uit: Rimco Visser wordt de nieuwe Technisch Directeur.

2005

Pro Control wordt partner van Integrated Lab Solutions GmbH (ILS) en groeit uit tot hun exclusieve PCS-ontwerper en bouwer van hun labscale, benchscale en pilotscale onderzoeksinstallaties.

2005

Door de groei van ons bedrijf hebben we een groter kantoor nodig. Pro Control verhuist naar Wormerveer en verdubbelt het aantal vierkante meters.

2009

De werkplaats voor het bouwen van de table top regelkasten voor de Premex autoclaven wordt te klein, en we hebben meer testruimte nodig. Dus verhuist Pro Control naar een groter pand in Purmerend.

2011

Hoe meer elektrische kasten, toestellen en machines Pro Control ontwerpt en bouwt, hoe meer ruimte er nodig is voor de interne testopstellingen. We verhuizen naar De Rijp.

2013

Hoewel ons veiligheidsbeleid altijd heeft voldaan aan de geldende eisen, is het toch aardig om dat formeel erkend te krijgen. Pro Control krijgt VCA-certificering.

2014

Pro Control wordt een Certified Alliance Partner van National Instruments.

2015

Na maandenlang ontwikkelen en testen, brengt Pro Control de allereerste modules van zijn exclusieve Dizanta batchsoftware op de markt. Het pakket wordt sindsdien continu uitgebreid. De Dizanta Suite bestaat intussen uit 5 modules.

2016

Pro Control breidt zijn activiteiten uit. We beperken ons niet alleen tot procesbeheersing in de R&D-omgeving, maar ook complexe systemen met optische en robottoepassingen komen in ons portfolio. Pro Control werkt hiervoor strategisch samen met Total Productivity in Broek op Langedijk.

Verklaring van Rimco Visser, directeur van Pro Control B.V.

Het langetermijnsucces van Pro Control berust op onze capaciteit om voortdurend de kwaliteit van onze diensten en producten te verbeteren zonder de veiligheid van mensen en de omgeving te schaden. Wij leggen nadruk op de menselijke gezondheid, operationele veiligheid, milieubescherming en kwaliteitsverhoging. Deze mentaliteit komt al onze klanten, werknemers, partners en aannemers ten goede.

Pro Control verlangt van alle werknemers (die allen in het bezit zijn van een VCA-certificaat) en aannemers een actieve inzet en verantwoording voor veilige omstandigheden voor werk en milieu. Het management heeft de leidinggevende rol in de communicatie rond, en implementatie en naleving van arbo-regelingen en -normen.

Wij zetten ons in voor:

 • de bescherming en het streven tot verbetering van gezondheid, veiligheid en bescherming van al onze mensen in alle situaties;
 • het uitbannen van enige vorm van niet-naleving van kwaliteitsnormen en het voorkomen van arbo-ongelukken;
 • het voldoen aan de opgestelde eisen van de klanten en doorlopende klanttevredenheid;
 • het vaststellen van kwaliteits- en arbodoelen, het meten van resultaten, het evalueren en verbeteren van processen, services en productkwaliteit middels een effectief managementsysteem;
 • de planning ten behoeve van, het reageren op, en het oplossen van enig noodgeval, crisis or bedrijfsonderbreking;
 • het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk door het voorkomen van vervuiling, het terugbrengen van het gebruik van natuurlijke bronnen en emissies, en het terugbrengen en hergebruik van afval;
 • het toepassen van onze technische vaardigheden op alle arbo-aspecten tijdens het ontwerp en de uitvoering van onze services en producten;
 • open communicatie met partijen om hen bewust te maken van ons arbo-beleid en onze normen, methoden en prestaties.
 • de verbetering van onze prestaties ten aanzien van vraagstukken die van belang zijn voor onze klanten, werknemers, partners en aannemers en te maken hebben met het milieu op aarde en waarop we effect kunnen hebben, en het delen van onze kennis omtrent succesvolle arbo-programma’s en initiatieven.
  Dit beleid zal regelmatig worden geëvalueerd om ervoor te zorgen dat het van toepassing blijft. De verplichtingen die wij ons hier opleggen zijn een aanvulling op onze basisverplichting om te voldoen aan alle geldende wet- en regelgeving. Tezamen zijn ze van het allergrootste belang voor ons succes, omdat ze ons in staat stellen om systematisch de kans op negatieve gevolgen voor de klant te minimaliseren en toegevoegde waarde te creëren voor onze partners en klanten.
Rimco Visser Directeur, Pro Control B.V.

Werken bij Pro Control

Actief in het ontwerpen en ontwikkelen van procesbesturingssystemen voor bench scale, lab scale, pilot scale en pilotinstallaties, biedt Pro Control als werkgever uitdagende loopbanen, concurrerende primaire en secundaire werkomstandigheden, erkenning en een dynamische, autonome werkomgeving voor getalenteerde mensen die graag actief betrokken zijn bij complexe meet- en regeltechnische projecten.

Pro Control heeft momenteel de volgende vacatures:

Vacature – Software Engineer – fulltime – De Rijp

“Wij danken ons succes aan onze keiharde inzet om meer dan alleen te voldoen aan de wensen en verwachtingen van onze klanten, wij doen er alles aan om deze te overtreffen”

 

Het volledige traject

Binnen Pro Control ben je werkzaam aan het gehele project vanaf de Pre-Engineering tot aan de oplevering aan de klant. Dus naast het programmeerwerk ben je ook met project management-achtige taken bezig. En afhankelijk van je ambitie liggen er dus groeimogelijkheden, zowel in de diepte als in de breedte, waarbij je als laatste zou kunnen denken aan het aansturen van een klein team

 

Technische versterking

Ons team heeft behoefte aan technische versterking. Een software engineer die in staat is om een klantvraag te vertalen naar een software oplossing en die graag werkt met onder andere Siemens. Een programmeur die zich ontwikkeld heeft op het gebied van PLC-engineering en proces control systems en die het ook in zich heeft om een project te begeleiden. Wij zoeken een top engineer met wie wij onze goede naam in de markt van proces- en besturingstechniek kunnen uitbouwen, want wij hebben ambities.

 

Onderzoek en ontwikkeling

Samen met ons team van technisch specialisten ben jij voornamelijk bezig met engineering, onderzoek en ontwikkeling. Wij werken aan onze producten en hightech oplossingen en jij vindt het een uitdaging om hier aan bij te dragen. Bij Pro Control zijn wij erg goed in wat wij doen en maken, onze klanten blijven voor ons kiezen op basis van inhoud. Wij zoeken iemand die ons team kan versterken, een specialist en uitblinker binnen de besturingstechniek. Je bent een liefhebber van techniek en je houdt ervan om dingen te maken en te ontwikkelen. Hiervoor krijg je alle ruimte, want bij onze club houd jij je nooit bezig met standaard werk en is er altijd sprake van high-end maatwerk. Wil jij ook werken aan uitdagende en aansprekende projecten in de research industrie op het gebied van petrochemie, ruimtevaart, food of pharma?

 

Doorgaan waar anderen opgeven

Wij gaan door waar anderen er niet meer uitkomen. Geldt dit ook voor jou? Zo ja, dan hopen wij dat jij daarnaast ook aan de volgende wensen voldoet:

 • HBO+/WO werk –en denkniveau
 • Kennis van meet- en regeltechniek en procesautomatisering
 • Een klant- en resultaatgerichte instelling
 • Bij voorjeur bekend met Siemens Step7, TIA portal, PCS7 en WinCC
 • Je beheerst je talen (Engels) en bent bereid om incidenteel klanten in Europa te bezoeken
 • Proactief, zelfstandig, flexibel en creatief

Jouw ervaring heb je opgedaan bij een ontwikkelaar, ingenieursbureau of bijvoorbeeld als teamlid van het engineeringsteam van een productiebedrijf of machinebouwer. Wij zoeken iemand die binnen ons team past. Het aantal jaren werkervaring vinden wij minder belangrijk, dus als je interesse hebt in ons vakgebied dan horen wij graag van jou. Als jij jezelf herkent in dit profiel dan nodigen wij jou van harte uit om nog even door te lezen. Sluit jouw profiel niet aan maar ben je er nog steeds van overtuigd dat wij een kans laten liggen als wij jou niet leren kennen? Lees ook in dat geval nog door tot het einde.

 

Pro Control – Familiair en Creatief in oplossingen

Pro Control ontwikkelt al jaren de meest complexe procesopstellingen voor onderzoek, ontwikkeling en productie. Wij werken met een hecht team van twaalf hoog opgeleide specialisten en ons team is goed in het vinden van unieke creatieve oplossingen voor problemen bij meet- en regeltechnische, chemische, mechanische en milieu- en infrastructuur gerelateerde processen. Wij hebben een open, informele en familiaire cultuur. Lunchen doen wij met z’n allen aan één lange tafel; van directeur tot monteur. Jij bent natuurlijk van harte welkom om aan te schuiven! Onze organisatiestructuur is ongelaagd waarbij individuele input wordt gewaardeerd en gestimuleerd. Pro Control is relatief klein en heeft een groeiambitie zonder ‘te groot’ te willen worden. Wij zijn een bedrijf met mensen met een passie voor techniek en waar wij door creativiteit in oplossingen het verschil maken.

 

Spreekt jou dit aan? Dat is mooi, want wij vinden erg belangrijk dat iemand ook bij onze organisatie past, niet alleen bij de functie. Natuurlijk is er meer dat wij onze nieuwe collega te bieden hebben, zoals:

 

 • Een goed jaarsalaris
 • Een winstdeling
 • Een telefoon en laptop van de zaak
 • Pensioenbijdrage
 • Een goed bereikbare locatie voor iemand uit de regio Noord-Holland
 • Veel vrijheid om deze rol goed in te vullen en samen tot mooie successen te komen.

 

Werken aan uitdagende en aansprekende projecten en investeren in een duurzame samenwerking op hoog niveau’. Spreekt jou dit aan?

 

Werken@pro-control

Wij bieden een plek in een topteam van professionals, specialisten en liefhebbers van techniek. Je krijgt de kans om te werken “aan de bovenkant van de techniek” waarin je continue zal worden uitgedaagd om een mooie prestatie te leveren. Als jij denkt dat dit jouw baan is en jij graag wil komen vertellen waarom jij ons team goed aanvult dan nodigen wij jou uit om jouw reactie te sturen naar werken@pro-control.nl

 

 

Pro Control is een systeem-onafhankelijk ingenieursbureau en werkt daarom met meerdere systemen zoals Invensys Eurotherm, Invensys Wonderware, Honeywell, Siemens, Beckhoff, NI CompactRIO en NI LabVIEW. Soms bepaalt de eindgebruiker welk systeem gebruikt moet worden; soms mag Pro Control zelf kiezen. Daarom is kennis van (één of meerdere) van deze systemen en/of SCADA-pakketten een voordeel.

 

Stageplaats Industriële Automatisering en/of Meet- & Regeltechniek
Download PDF