Nieuwsbrief stamcelproductie

Automatisering Stamcelproductie

Voor een erkend Nederlands ziekenhuis, ontwikkelt Pro Control besturingssoftware om stamcelproductie te automatiseren.

Een stamceltransplantatie wordt toegepast bij de behandeling van een aantal kwaadaardige bloedziektes, zoals leukemie, lymfklierkanker en multipel myeloom (ziekte van Kahler), maar kan ook toegepast worden bij de behandeling van andere (goedaardige) ziektes waarbij de stamcellen niet goed werken of er een genetische bloedafwijking is.

Het kan voordelen bieden om niet de stamcellen van een gezonde donor te gebruiken, maar om eigen (zorgvuldig geselecteerde eigen, gezonde stamcellen) te reproduceren en te herplaatsen.

Pro Control automatiseert de kweekmodules en overziet de aanwas.

Voor innovaties wordt vaak gekeken naar wat er al op de markt is. Soms kunnen verschillende systemen complementaire functies hebben, maar kunnen de systemen niet “samenwerken” met elkaar.

Pro Control ontwikkelt een besturingssysteem, dat software laat integreren binnen een custom made LabVIEW programma. Er wordt een generieke abstractie laag ontwikkeld die data uit aangesloten systemen kan verwerken, volgens te configureren rulesets. En Data Acquisitie wordt mogelijk, alsof de verschillende systemen met elkaar zijn gekoppeld.

Als u vraagstukken heeft waarbij een technisch conflict-of-interest is ontstaan ten aanzien van extensies/maatwerk en uitbreidingen, neem dan contact op.

Voorkom Conflict-of-Interest

Meer over Dizanta?