Ineos

De uitdaging

In het testcentrum van Ineos Brussel werd het 8-voudige autoclaafsysteem voor het testen van de katalysator voor het polymerisatieproces van ethyleen twee keer per dag gedraaid door één operator – door handmatige bediening van de bestaande SCADA-software.
Ineos daagde Pro Control uit om met een oplossing te komen waarmee diezelfde operator het systeem 8 keer per dag kon laten draaien.
Dizanta-Sigma

De oplossing

Om meerdere taken per dag te draaien, moeten die taken parallel worden uitgevoerd. Dit betekent dat meerdere operators gelijktijdig aan het werk moeten zijn.

Pro Control had al een softwareapplicatie: Dizanta Compass. Met deze geautomatiseerde operator, een van de modules van de Dizanta Suite, heeft Pro Control de SCADA-applicatie naar een hoger automatiseringsniveau getild.
Dizanta Compass kan de taken van een menselijke operator overnemen door middel van een vooraf gedefinieerd recept van alle vereiste acties en transities.
Voor Ineos Brussel moesten we er nu voor zorgen dat Dizanta Compass meerdere recepten parallel kon uitvoeren. Daarom breidden we de module uit met parallel recipe execution.

Het resultaat

Dizanta Compass draait in het testcentrum van Ineos Brussel nu, parallel, een maximum van 8 recepten, wat neerkomt op ongeveer 10 taken per dag – dus we hebben het doel meer dan gehaald!
We gingen zelfs een stap verder en installeerden ook de Dizanta trendingtool met on-the-fly analysemogelijkheden voor een vooraf gekozen trend binnen een specifieke tijdspanne, zoals:
• Minimum- en maximumwaarde
• Gemiddelde waarde
• Standaarddeviatie
• Integrale en afgeleide informatie
Deze analysetool geeft bruikbare en snelle informatie en direct inzicht in het proces. Zelfs Ineos Brussel kon niet zonder.
Dizanta-Compass

Gallery

Neem contact op met ons

0299 – 630 690