Vacature – Software Engineer – fulltime – De Rijp

“Wij danken ons succes aan onze keiharde inzet om meer dan alleen te voldoen aan de wensen en verwachtingen van onze klanten, wij doen er alles aan om deze te overtreffen”

Technische versterking

Ons team heeft behoefte aan technische versterking. Een software engineer die in staat is om een klantvraag te vertalen naar een software oplossing en die graag werkt met Siemens. Een programmeur die zich ontwikkeld heeft op het gebied van PLC-engineering en proces control systems en die het ook in zich heeft om een project te begeleiden. Wij zoeken een top engineer met wie wij onze goede naam in de markt van proces- en besturingstechniek kunnen uitbouwen, want wij hebben ambities.

Onderzoek en ontwikkeling

Samen met ons team van technisch specialisten ben jij voornamelijk bezig met engineering, onderzoek en ontwikkeling. Wij werken aan onze producten en hightech oplossingen en jij vindt het een uitdaging om hier aan bij te dragen. Bij Pro Control zijn wij erg goed in wat wij doen en maken, onze klanten blijven voor ons kiezen op basis van inhoud. Wij zoeken iemand die ons team kan versterken, een specialist en uitblinker binnen de besturingstechniek. Je bent een liefhebber van techniek en je houdt ervan om dingen te maken en te ontwikkelen. Hiervoor krijg je alle ruimte, want bij onze club houd jij je nooit bezig met standaard werk en is er altijd sprake van high-end maatwerk. Wil jij ook werken aan uitdagende en aansprekende projecten in de research industrie op het gebied van petrochemie, ruimtevaart, food of pharma?

Doorgaan waar anderen opgeven

Wij gaan door waar anderen er niet meer uitkomen. Geldt dit ook voor jou? Zo ja, dan hopen wij dat jij daarnaast ook aan de volgende wensen voldoet:

 • HBO+/WO werk –en denkniveau
 • Kennis van meet- en regeltechniek en procesautomatisering
 • Een klant- en resultaatgerichte instelling
 • Bekend met Siemens Step7, TIA portal, PCS7 en WinCC
 • Je beheerst je talen en bent bereid om incidenteel klanten in Europa te bezoeken
 • Proactief, zelfstandig, flexibel en creatief

Jouw ervaring heb je opgedaan bij een ontwikkelaar, ingenieursbureau of bijvoorbeeld als teamlid van het engineeringsteam van een productiebedrijf of machinebouwer. Wij zoeken iemand die binnen ons team past. Het aantal jaren werkervaring vinden wij minder belangrijk, dus als je interesse hebt in ons vakgebied dan horen wij graag van jou. Als jij jezelf herkent in dit profiel dan nodigen wij jou van harte uit om nog even door te lezen. Sluit jouw profiel niet aan maar ben je er nog steeds van overtuigd dat wij een kans laten liggen als wij jou niet leren kennen? Lees ook in dat geval nog door tot het einde.

Pro Control – Creatief in oplossingen

Pro Control ontwikkelt al jaren de meest complexe procesopstellingen voor onderzoek, ontwikkeling en productie. Wij werken met een hecht team van twaalf hoog opgeleide specialisten en ons team is goed in het vinden van unieke creatieve oplossingen voor problemen bij meet- en regeltechnische, chemische, mechanische en milieu- en infrastructuur gerelateerde processen. Wij hebben een open, informele en familiaire cultuur. Lunchen doen wij met z’n allen aan één lange tafel; van directeur tot monteur. Jij bent natuurlijk van harte welkom om aan te schuiven! Onze organisatiestructuur is ongelaagd waarbij individuele input wordt gewaardeerd en gestimuleerd. Pro Control is relatief klein en heeft een groeiambitie zonder ‘te groot’ te willen worden. Wij zijn een bedrijf met mensen met een passie voor techniek en waar wij door creativiteit in oplossingen het verschil maken.

Spreekt jou dit aan? Dat is mooi, want wij vinden erg belangrijk dat iemand ook bij onze organisatie past, niet alleen bij de functie. Natuurlijk is er meer dat wij onze nieuwe collega te bieden hebben, zoals:

 • Een goed jaarsalaris (marktconform)
 • Een winstdeling
 • Een telefoon en laptop van de zaak
 • Je krijgt 4% van het bruto jaarsalaris om jouw eigen pensioenvoorziening te regelen
 • Vakantiegeld
 • Een goed bereikbare locatie voor iemand uit de regio Noord-Holland
 • Veel vrijheid om deze rol goed in te vullen en samen tot mooie successen te komen.

Werken aan uitdagende en aansprekende projecten en investeren in een duurzame samenwerking op hoog niveau’. Spreek jou dit aan?

 Werken@pro-control

Wij bieden een plek in een topteam van professionals, specialisten en liefhebbers van techniek. Je krijgt de kans om te werken “aan de bovenkant van de techniek” waarin je continue zal worden uitgedaagd om een mooie prestatie te leveren. Als jij denkt dat dit jouw baan is en jij graag wil komen vertellen waarom jij ons team goed aanvult dan nodigen wij jou uit om jouw reactie te sturen naar werken@pro-control.nl

Heb je nog vragen? Voor meer informatie over deze functie of de procedure kun je contact opnemen met onze recruiter Michiel Martens (06-46305041 of werken@pro-control.nl). Acquisitie n.a.v. deze vacature is niet nodig, wij vinden onze mensen zelf!

Pro Control is een systeem-onafhankelijk ingenieursbureau en werkt daarom met meerdere systemen zoals Invensys Eurotherm, Invensys Wonderware, Honeywell, Siemens, Beckhoff, NI CompactRIO en NI LabVIEW. Soms bepaalt de eindgebruiker welk systeem gebruikt moet worden; soms mag Pro Control zelf kiezen. Daarom is kennis van (één of meerdere) van deze systemen en/of SCADA-pakketten een voordeel.